Om Claudivan

Mellanpudel

i färgerna Svart och Brunt

Samt CockerspanielKennel Claudivan

Välkommen

att titta in på vår hemsida!


Huvudintresset är utställning men vardagslydnad måste alla hundar kunna så någon kurs blir det då och då...

Vi håller oss mest till skogen runt hemmet, där kan man hoppa över stock och sten vilket uppskattas av alla pudlarna/cocker oavsett ålder.

Historik och mål med avelsarbete 


Boris BIR i Lidköping

Det är jag, Kerstin som ligger bakom kennel Claudivan. Sonen Dennis (numera utflyttad) och maken Peter finns med i kulisserna.


Jag började med en svart mellanpudeltik från Mon Cheeri´s kennel, Mon Cheeri´s Claudia Scott, "Mia". Hon föddes 1984, pudel blev det för jag var allergisk mot hundar men hade lånat en pudel, Mias mamma, för att testa och det fungerade hyfsat. Jag var till sjöss på den tiden men Gun-Britt, Mias uppfödare, tog hand om henne när jag arbetade.

1986 köpte jag en aprikos storpudel tik från Rusch kennel, Rusch Informella Inger, "Divan". Claudivan kommer alltså från Claudia och Divan. Divan parades två gånger men det tog sig aldrig så det blev ingen storpudeluppfödning.


Min tanke/målet med avelsarbetet är att försöka föda upp sunda, smarta och snygga hundar. Att använda det sunda förnuftet och att ha en öppenhet i det man gör är viktigt för mig. Jag hälsotestar och har en tanke bakom det jag gör, förhoppningsvis blir det bra!!!


Cockerspaniel kom in i familjen 2013. Jag har i många år varit intresserad av rasen men min allergi har inte tillåtit den pälstypen tidigare. Nu fungerar det och cockern är här för att stanna

 

Huset som gud glömde...

See you out there!
Min underbara Donald
                 


Här bor vi! I Rödbo på Hisingen,

                 Göteborg

                                                                 Detta är Such, Nuch, Intuch Claudivan´s I´m Your Man "Donald"

från min första kull 1988.

e. Ch Juniper Prayers and Promises (amerikansk import)

u. Mon Cheeri´s Claudia Scott

Donald klipptes nästan alltid av Marie Pettersson.

Copyright © All Rights Reserved Kerstin Johansson/Kennel Claudivan