Valpar - Cocker

Mellanpudel

i färgerna Svart och Brunt

Samt CockerspanielKennel Claudivan


Välkommen

att titta in på vår hemsida!


Huvudintresset är utställning men vardagslydnad måste alla hundar kunna så någon kurs blir det då och då...

Vi håller oss mest till skogen runt hemmet, där kan man hoppa över stock och sten vilket uppskattas av alla pudlarna/cocker oavsett ålder.

2019-04-05 Dictes härliga valpar växer så det knakar. De har nu börjat vara ute i en liten hage och tycker att livet är ganska mysigt. Valpköpare har börjat komma på besök, de charmar såklart alla som kommer i deras väg. Fortfarande finns någon hane kvar.


2019-03-19, idag är ingen vanlig dag idag är Dictes födelsedag! Tänk att det har gått sex år sedan Dicte föddes. Hon har själv gett liv år sex valpar i första kullen och åtta i den hon har nu.


De var tre veckor igår måndag. De har nu fått nötfärs i tre dagar och majsvälling i två så nu får Dicte lite hjälp med att mata dem. Hon sköter fortfarande allt helt suveränt men det är en stor kull så nu hjälper vi till, ska börja med Acana valpfoder uppblött i majsvälling nu i veckan. Men de får vänjas med vällingen ett par dagar till.


Man börjar nu skönja olika individer så nu är det verkligen en spännande tid. Lyckost Peter som är hemma med dem hela dagarna. Jag får njuta av dem efter jobbet...


2019-03-11, valparna är 14 dagar idag, alla har öppnat ögonen fint och jag har ändrat färgerna på dem! Skickat in registreringsansökan idag när färgerna är klara (förhoppningsvis). 


Valparna har blivit 13 dagar idag. Alla har mer eller mindre öppnat ögonen. Vikterna är helt okey, tre är lite mindre men ökar i vikt hela tiden så det är bra med allesamman. Dicte är en fantastiskt duktig mamma. 

Pappa Happys ägare Susanne är observant och säger att det eventuellt är tre av valparna som är klarfärgade, dvs röd/vit och svart/vit istället för roan. Jag trodde de var senare att fylla i pigmentet på nos och tassar bara så vi får avvakta lite med registreringen. Har nu fått svar av två som är riktigt duktiga på detta med färger och cocker så det är tre klartecknade valpar!


På eftermiddagen 24/2 (dygn 59) började Dicte få rejält ont så jag trodde valpningen skulle bli av på kvällen/natten. Natten var ganska jobbig för oss båda, Dicte som hade ont och matte som bara kunde titta på och massera en del.


Kl 07.15 25/2 kom så första valpen, en orange tik på 325 g. Kl 8.15 var det dags för nästa, en blå hane på 315 gr. Kl 9.00 kom andra tiken, blå och vägde 320 gr. Nu gick det undan, 9.15 svart/vit hane på 295 gr (minstingen). 9.30 röd/vit hane på 310 gr. 9.50 en till röd/vit hane på 315 gr. Kl 10.30 kom så en blå hane på 340 gr och jag trodde allt var klart. Vi var ut och rastade, Dicte var hungrig och ville ha en skål mat. Upp och gjorde rent i valpsängen, lugnet infann sig och valparna fick i sig råmjölk.


Efter nästan fem timmar ville Dicte ut, såg att hon hade sammandragningar så jag trodde det var någon moderkaka som inte kommit ut ordentligt. Ser hur hon börjar krysta och skyndar mig fram, en orange tik ligger på gräset! kl. 15.15, får snabbt av navelsträng och rusar in och börjar torka av och massera henne. Upp till sängen med Dicte i hasorna, kollade vikten 305 gr och såg till att Dicte gjorde rent henne ordentligt.


Alla mår bra äter, sover och myser med mor!
Claudivan´s HollyHock, orange roan tik
Claudivan´s HeyDay, blue roan hane
Claudivan´s Hepatica, blue roan tik
Claudivan´s HomeMade, svart/vit hane
Claudivan´s HoneySuckle, röd/vit hane
Claudivan´s HandyMan, röd/vit hane
Claudivan´s HuckleBerry, blue roan hane
Claudivan´s Heroine, orange roan tik
Valp nr 1, tik
Nr 2, hane
Nr 3 tik
Nr 4 hane
Nr 5 hane
Syskon!
Nr 6 hane
Nr 7 hane
Nr 8 tik
25/2 kl 09.42, har redan hittat rätt!
Sex valpar hittills
25/2 kl 10.38, sju valpar födda, gjort rent i bädden...
25/2 kl 11.25
ca 30 minuter efter sista valpen
25/2 kl 13.04, lugnt och fint hade inte en aning om att det låg en tjej och väntade lång inne...
Kl 15.55 nu ska det väl ändå inte komma fler!
26/2 kl 16.20
26/2 kl 20.45
26/2 kl 20.45
Är osäker på om det är nr 6 - HandyMan
Detta är blå tiken, Hepatica
Heroine är lätt att känna igen med sitt V (eller hjärta)
Som mor vet man hur det kan kännas mellan matning och tvättning
HandyMan röd-vit
Supersöta Hepatica (Blåsippan)
HollyHock, orange tik nr 1
HomeMade svart-vita killen
HuckleBerry, blå hane som är väldigt mörk
Trött HoneySuckle, röd-vit hane fyller i pigmentet efter hand...
Heroine, orange roan tik, fyller i pigmentet fortare än röd-vita har jag nu lärt mig
HoneySuckle i annan position
HeyDay, blå hane
Fina HomeMade som redan fyllt i pigment bra, svart-vit
Underbara HollyHock, orange tik

Boxerklubbens adventsutställning blev  första utställningen för Dicte och Billys valpar, ca 4,5 månader. Tre syskon var med, så skoj att se dessa underbara cockrar!!!

Helt underbara glada svansviftande cockrar, precis som de ska vara. Lite mera ringvana så blir de oslagbara😉😍😁

Är helnöjd med dem alla tre, de tre som inte var med är jag helt säker på att de är precis lika fina och mysiga. Grattis alla ägare och till mig själv som uppfödare🍾🍾🍾

Claudivan´s Girlfriend "Isa" visades av husse helt perfekt!

Claudivan´s Guardian "Sixten" visade Angelica Nilsson Mansfield så fint, tusen tack! och Claudivan´s Goalkeeper "Atos" visade jag själv men det blev så där, mycket hopp och skutt...

Valparna har kommit!!!

2017-07-19 föddes fyra hanar och två tikar

Ovan, bild på valparnas pappa "Billy"

Klicka på bilderna nedan så öppnar de sig i större format!

Matte med sina flickor!Copyright © All Rights Reserved Kerstin Johansson/Kennel Claudivan