Om Claudivan

Historik och mål med avelsarbete 

Boris BIR i Lidköping


Det är jag, Kerstin som ligger bakom kennel Claudivan. Sonen Dennis (numera utflyttad) och maken Peter finns med i kulisserna.


Jag började med en svart mellanpudeltik från Mon Cheeri´s kennel, Mon Cheeri´s Claudia Scott, "Mia". Hon föddes 1984, pudel blev det för jag var allergisk mot hundar men hade lånat en pudel, Mias mamma, för att testa och det fungerade hyfsat. Jag var till sjöss på den tiden men Gun-Britt, Mias uppfödare, tog hand om henne när jag arbetade.

1986 köpte jag en aprikos storpudel tik från Rusch kennel, Rusch Informella Inger, "Divan". Claudivan kommer alltså från Claudia och Divan. Divan parades två gånger men det tog sig aldrig så det blev ingen storpudeluppfödning.


Min tanke/målet med avelsarbetet är att försöka föda upp sunda, smarta och snygga hundar. Att använda det sunda förnuftet och att ha en öppenhet i det man gör är viktigt för mig. Jag hälsotestar och har en tanke bakom det jag gör, förhoppningsvis blir det bra!!!


Cockerspaniel kom in i familjen 2013. Jag har i många år varit intresserad av rasen men min allergi har inte tillåtit den pälstypen tidigare. Nu fungerar det och cockern är här för att stanna.


Vi bor i Rödbo på Hisingen som hör till Göteborg, ligger mellan Säve och Kungälv. Vi bor helt för oss själva så hundarna kan ut och springa på ängarna eller ta en skogspromenad direkt utanför tomten! 

Bilden tagen från köksfönstret...

 


Detta är Such, Nuch, Intuch Claudivan´s I´m Your Man "Donald"

från min första kull 1988.

e. Ch Juniper Prayers and Promises (amerikansk import)

u. Mon Cheeri´s Claudia Scott

Jag är fortfarande stolt över Donald, han hade kunnat varit med i dagens konkurrens! Väldigt stor ansåg många, han var 42-43 cm...

 

Välkommen att kika runt på mina härliga hundar!Min underbara Donald